top of page

Maandthema

In oktober behandelen we in Blits en Chill-Out het thema “Stoptober”. We doen mee met de landelijke acties en gaan de uitdaging aan om de jeugd en jongeren te motiveren om te stoppen met roken. We gaan met hen op zoek naar wat je kan doen als je het zwaar hebt om te stoppen. We kijken welke landelijke acties er zijn en samen met de doelgroep gaan we bekijken wat www.stoptober.nl te bieden heeft en welke tips erin staan. Ook kijken we naar de gevolgen voor de gezondheid als het jongeren niet lukt om te stoppen. Daarnaast is de eerste week van oktober de “Week tegen eenzaamheid” en in dat kader gaan we met jongeren en ouderen een gezamenlijke activiteit organiseren.

Extra aanbod 

Met de Heppie on Tour naar het Openluchtmuseum in Arnhem

Voor de jeugd en jongeren waarvoor een dag uit met een prachtige autobus niet vanzelfsprekend is organiseren we in samenwerking met de Stichting Heppie on Tour en ondersteuning van de Gemeente Nijkerk een compleet verzorgde dag naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Kinderen en gezinnen mogen in de herfstvakantie op woensdag 18 oktober mee voor een leuk uitje. Na het succes in februari 2023 naar het Spoorwegmuseum in Utrecht kreeg de gemeente Nijkerk het verzoek van Heppie on Tour of we vanuit de gemeente Nijkerk opnieuw mee wilde gaan. Hierop is uiteraard positief gereageerd en we zijn super blij om hier als jeugd- en jongerenwerk onderdeel van te mogen zijn. Er kunnen maximaal 60 personen mee, dus het aantal inschrijvingen is beperkt en er zijn nog maar enkele plekken vrij. Het is dus belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk reageert, want vol is vol. (info@jongerenwerknijkerk.nl)

Workshop van bekende YouTuber en TikTokker ChaChi Versaci 

Op woensdagmiddag 11 oktober 2023 is er om 15.30 uur een hele speciale workshop in Chill-Out in Nijkerk. De workshop wordt gegeven door niemand minder dan de bekende YouTuber en TikTokker ChaChi Versaci, die opkomt voor kinderen en jongeren die het in hun leven niet makkelijk hebben. Hij gaat de kinderen vertellen hoe ze, ondanks een minder goede start in het leven, hun kansen kunnen vergroten om succesvol in het leven te zijn. Inmiddels is hij zelf succesvol, maar hij heeft op straat geleefd en in verschillende opvangtehuizen gezeten. Hij is mega bekend op het internet en heel bekend onder onze doelgroep. Vanuit zijn rolmodel zijn we dan ook erg enthousiast dat hij in Nijkerk komt vertellen over zijn leven en de kinderen komt motiveren.

Denkende man
bottom of page