Nieuws

Cursusaanbod

___________________________________________________________________________________

Rots en Watertraining:

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk biedt, in samenwerking met het Preventie Interventie Team (PIT) van de Gemeente Nijkerk, “Rots en Water” trainingen aan. De jeugd in de leeftijd van 10-13 jaar kan deze training gratis volgen bij het jeugd- en jongerencentrum Chill-Out aan de Watergoorweg 42a in Nijkerk.

 

Tijdens de training leert de jeugd spelenderwijs de nodige sociale vaardigheden aan, ontwikkelen ze hun zelfvertrouwen en leren ze in een groep te bewegen en zichzelf te zijn. Door samen te bewegen en te sporten met respectvolle en eerlijke regels, wordt er een basis gelegd om samen met anderen te werken en te leven.  De “Rots & Water” training bestaat uit 10-wekelijkse sessies. Om een veilige omgeving te creëren bestaan de trainingen uit dezelfde groep kinderen, met maximaal 10 deelnemers per cursus.

 

De najaarstraining start op 13 september 2022. Hiervoor kun je je vanaf nu opgeven. Mocht je hierover informatie willen hebben neem dan contact op met Robert den Hartog, e-mail info@jongerenwerknijkerk.nl.

 

 

___________________________________________________________________________________

 

Informatie over de Oppascursus:

Oppascursus Jeugd

Veel jongeren passen op kleine kinderen als bijbaantje. Het is iets waar ze vaak zomaar in rollen, maar er komt nog best veel bij kijken. Daarom biedt het jeugd- en jongerenwerk een cursus “Oppassen” aan met maximaal 10 deelnemers per cursus. Na het volgen van alle bijeenkomsten en bij actieve deelname, ontvangt de deelnemer een oppasdiploma. Hiermee kunnen jongeren aan ouders laten zien dat ze de oppascursus hebben gevolgd en wat zij hebben geleerd.

 

In mei wordt in Blits weer gestart met de oppascursus. Mocht je nog mee willen doen geef je dan snel op. Mocht je hierover deze oppascursus nog vragen hebben neem dan contact op met Robert den Hartog, e-mail info@jongerenwerknijkerk.nl.

___________________________________________________________________________________

Informatie over de Opleiding Leider Sportieve Recreatie in Nijkerk:

 

NIJKERK: Op dit moment vindt in Chill-Out de Opleiding Leider Sportieve Recreatie, niveau 3 plaats. Met dit landelijk erkende diploma kunnen gediplomeerden als vrijwilliger of beroepskracht bij sportverenigingen, sportscholen, jongerencentra, kinderdagverblijven, scholen, scouting en recreatieteams worden ingezet als zelfstandig lesgever.

Nadat er in de periode 2015-2020 reeds 22 jongeren/jongvolwassenen zijn geslaagd voor de opleiding LSR wordt er van december 2021 - juli 2022 een nieuwe opleiding gegeven, voor maximaal 10 deelnemers in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. De opleiding kan door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk worden georganiseerd, dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Nijkerk.

Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers bereikt en is de opleiding in volle gang. Mocht je op de wachtlijst voor een toekomstige nieuwe opleiding geplaatst willen worden neem dan contact op met Robert den Hartog, e-mail info@jongerenwerknijkerk.nl.

___________________________________________________________________________________