top of page

Nieuws

Maandthema

In Chill-Out en Blits behandelen we in mei het thema “Vrijheid”.  Omdat vrijheid niet vanzelfsprekend organiseren we in samenwerking met Museum Nijkerk op 3 mei de stadtour en daarnaast organiseren we in mei de nodige activiteiten met vrijheid als thema. De oorlog in Oekraïne lijkt voor velen al normaal te worden maar dat is het niet en daarom verdient dit thema onze aandacht en die van onze doelgroep. Maar vrijheid is veel meer dan alleen oorlog. Ook het uitkomen voor je eigen mening staat tegenwoordig onder druk. Voor je het weet zeg je iets wat een ander als kwetsend ervaart. Het is goed om hierover met de doelgroep van gedachten te wisselen zodat je leert van je omgeving.

Meidenmiddag

We hebben in de jongerencentra Chill-Out en Blits een goed lopende meidenmiddag die we ook in 2023 doorzetten. Hieronder het overzicht van ons aanbod voor de meidenmiddag vanaf April:

Denkende man
miedenmiddag 2023 chill out.jpg
Meidenmiddag Elke maandag bij Blits van 16-17 uur.jpg

Stadstour, Nijkerk in de tweede wereldoorlog.

 

Op woensdagmiddag 3 mei 2023 organiseert de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk, in samenwerking met Museum Nijkerk, voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar, de “Stadstour, Nijkerk in de tweede wereldoorlog”. Tijdens deze tour zullen de stadsgidsen Onno Doorn, Theo Hogeveen, Hans Vaarkamp en Bessel Woudenberg aan de jeugd vertellen en laten zien wat er in de tweede wereldoorlog allemaal in Nijkerk is gebeurd. Met name door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is het onderwerp “oorlog en vrijheid” voor de doelgroep veel dichterbij gekomen en wordt het hen steeds duidelijker dat “onze vrijheid” niet vanzelfsprekend is.

De vraag om over dit onderwerp “vrijheid” iets te organiseren komt van een vrijwilliger, waarna het idee samen met de jongerenwerkers verder is uitgewerkt. De Stadstour, “Nijkerk in de tweede wereldoorlog” vindt plaats op woensdag 3 mei tussen 14.00 en 15.30 uur, een dag voor de 4 en 5 mei viering. De deelnemers verzamelen om 13.45 uur bij het jongerencentrum Chill-Out, Watergoorweg 42a in Nijkerk en de wandeling start om 14.00 uur. Deelname aan de Stadstour is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Je kunt je aanmelden bij jongerenwerker Xander van Ruler: xander@jongerenwerknijkerk.nl

stadstour.jpg
bottom of page