Nieuws

Wat wel, wat niet:

Wat doen wel:

De jongerenwerkers zijn om in contact te blijven met de jeugd en jongeren. We adviseren ze wat ze het beste kunnen doen als ze in een jongerenontmoetingsplaats of op straat zijn. Het besef van de gevaren van het coronavirus is toch minder groot bij jongeren dan bij volwassenen.

Daarnaast bezoeken we de drankketen, omdat de kans groot is dat jongeren -nu de cafés gesloten zijn- in de keten of ergens anders gaan drinken. We gaan met de doelgroep in gesprek om tips te geven.

Online zijn we actief en jongeren kunnen via de sociale media vragen aan ons stellen. We doen dit via Facebook en Instagram. Ook zitten we in WhatsApp groepen waar veel jongeren actief zijn.

Ook bieden wij gelegenheid voor noodopvang in Blits en Chill-Out aan die jongeren, waarvoor het beter is om even in een andere omgeving te zijn. De jongeren worden via het gebiedsteam aangemeld bij onze jongerencentra. We hanteren daarbij de voorwaarde van anderhalve meter en werken met kleine groepen waardoor het voor de jongeren-werkers mogelijk is om voor deze activiteit verantwoordelijk te zijn en te blijven. We zijn blij dat we deze helpende hand kunnen uitsteken.

 

Het jeugd en jongerencentrum gaat zich in mei inzetten voor jongeren van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar  buiten te laten sporten. We richten ons op de jeugd en jongeren die niet zo snel naar een sportvereniging gaan maar natuurlijk ook de behoefte hebben om te gaan sporten. We doen dit in kleine groepen en het is belangrijk dat iedereen zich vooraf opgeeft.

 

Wat gaat voorlopig niet door

Alle activiteiten in en om de jongerencentrá ’s gaan voorlopig niet door. Dit geld ook voor de activiteiten die we doen in de sporthallen. Over onze evenementen, zoals het straatvoetbaltoernooi en de buitenspeeldag hebben we nog geen beslissing kunnen nemen dit hangt deels ook af van landelijke beslissingen die er genomen worden.

Meer weergeven

© 2015  created by www.itslife.tv